Tömeges munkaelkerülést várnak hétfőn Amerikában
Short

Tömeges munkaelkerülést várnak hétfőn Amerikában

Portfolio
4,4 milliárd dolláros veszteséget jelenthet az amerikai cégek számára, hogy a Super Bowl miatt hétfőn a becslések szerint 17 millió amerikai marad inkább otthon.

Egy kutatás szerint 17,2 millió ember lesz szabadságon hétfőn, a megkérdezettek 11%-a mondta azt, hogy inkább otthon maradna a Super Bowlt követő napon. Ráadásul a kutatások szerint azok sem lesznek 100%-ban a munkának dedikálva hétfőn, akik bemennek dolgozni: a becslések szerint több mint 3 milliónyian késve érkeznek majd munkahelyükre, több mint 6 milliónyian pedig hamarabb mennek majd el.

Mindez pedig azt is jelenti a szakértők szerint, hogy 4,4 milliárd dollárba fájhat a munkáltatóknak a Super Bowl miatti hiányzások és a félgőzzel való munka. Az egyik cég vezetője szerint ha a hétfőn munkába álló dolgozók egy órát azzal töltenek, hogy a meccs részleteiről beszélgessenek vagy egy órával később jönnek, akkor 1,7 milliárd dolláros termelékenységi hiány keletkezhet azon felül a 2,6 milliárdos veszteségen felül, ami az otthon maradók miatt keletkezik.

(MarketWatch)

Címlapkép: AFP/Angela Weiss
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű