Kimutatták: káros az egészségre a túl sok tojás
Short

Kimutatták: káros az egészségre a túl sok tojás

Portfolio
A tojás nem annyira jó az egészségünk számára, mert a fogyasztása növeli a koleszterinszintet, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát - mutatta ki egy pénteken közzétett átfogó tanulmány. Az új megállapítás valószínűleg ismét feleleveníti a régóta tartó vitát arról, hogy a tojás fogyasztása egészséges vagy káros, miközben a termék népszerűsége egyre nagyobb és az Egyesült Államokban emelkedik a fogyasztása.

A napi 300 milligramm koleszterin bevitele 17%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását és 18%-kal magasabb halálozási kockázatot jelent.

A Northwestern University Feinberg School of Medicine kutatói kimutatták: a heti 3-4 tojás fogyasztása 6%-kal emeli a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát és 8%-kal növeli a halálozás esélyét. A koleszterinbevitellel függhet össze a kockázatok emelkedése. Egy tojás sárgája 186 milligrammnyi koleszterint tartalmaz.

Ez a legátfogóbb tanulmány, amit valaha a témában elkészítettek - kommentálta az eredményeket Alice Lichtenstein, a Tufts Egyetem táplálkozási tudományának és politikájának professzora, a jelenlegi amerikai kormány táplálkozási iránymutatások tanácsadó bizottságának alelnöke, aki azonban nem vett részt a kutatásban.

Mindezek alapján azt javasolják, hogy a jelenlegi amerikai táplálkozási iránymutatásokat felül kellene vizsgálni.Kimutatták: káros az egészségre a túl sok tojás

(WSJ)
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
repules szegell iata GettyImages-1180597944
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Frankfurti tőzsde
Népszerű