Mesterséges intelligencia írta az idei Eurovíziós Dalfesztivál nem hivatalos himnuszát
Short

Mesterséges intelligencia írta az idei Eurovíziós Dalfesztivál nem hivatalos himnuszát

Portfolio
Az Oracle mesterséges intelligencia és gépi tanulási technológiája írta az idei Eurovíziós Dalfesztivál nem hivatalos himnuszát. A napokban zajló dalverseny alkalmából egy különleges technológiai, zenei, művészi projektet indított egy csoport izraeli művész, zenész, programozó és vállalkozó, akik az Oracle mesterséges intelligenciájával és gépi tanulási technológiájával fogtak kreatív alkotásba.

Az új dal készítése során több száz Eurovíziós dalt - dallamot és dalszöveget - tápláltak egy neuron-hálózatba, majd algoritmusok segítségével több ezer új hangsort és szövegsorokat alkottak. Ezek közül néhány gondosan kiválasztott zenei egység összeolvasztásából született meg a Blue Jeans & Bloody Tears című szám.

A dalhoz a korábbi izraeli Eurovíziós nyertes Izhar Cohen biztosítja az énekhangot, aki az Abanibi című dallal nyerte meg a versenyt hazájának 1978-ban.

A dal itt hallgatható meg:

forintarfolyam
lakásépítés
szabó istvan_exim_sajat_mónus márton
23 September 2019, Lower Saxony, Salzgitter: Volkswagen employees stand in a clean room for the production of battery cells at the VW Salzgitter plant. Volkswagen has started producing its own battery cells for electric cars.
Negative trends in Hungarian forint euro exchange rate
A farmer pulls a planter through a soybean field in this aerial photograph taken over a farm near Buda, Illinois, U.S., on Tuesday, July 2, 2019.
Thomas Cook üzlet
Népszerű