Új módszert fedezett fel a Nestlé: már nem kell hozzáadott cukor a csokihoz
Short

Új módszert fedezett fel a Nestlé: már nem kell hozzáadott cukor a csokihoz

Portfolio
Új módszert fedezett fel a Nestlé, amivel hozzáadott cukor nélkül készülhetnek a csokoládéi, örülhetnek ennek a természetességet szem előtt tartó és az egészséges életmódot követő fogyasztók. Lesz édesítőanyag a csokikban, de azt a kakaóbab eddig fel nem használt részeiből nyerik majd ki.

A Nestlé szabadalmaztatott egy új módszert, a kakaóbabot fedő fehér színű borításból port készítenek, ami cukrot tartalmaz. Ezt használják majd édesítőszerként, amivel jelentősen lehet csökkenteni a hozzáadott cukor mennyiségét és így felhasználnak egy olyan anyagot is, amit eddig jellemzően kidobtak.

Új módszert fedezett fel a Nestlé: már nem kell hozzáadott cukor a csokihoz
Forrás: Shutterstock
A tervek szerint az élelmiszeripari cég ősszel Japánban próbálja ki a receptet KitKat csokikkal, 70 százalékos étcsoki borítja majd őket, amiben nem lesz hozzáadott cukor, csak az, amit a kakaóbab maradékából kinyernek. Így 40 százalékkal csökken a szeletben lévő cukor mennyisége a hagyományos KitKathez képest, jelenleg darabonként 12,3 gramm cukor van benne.

A jövőben tejcsokoládé és fehér csokoládé gyártásához is felhasználhatják majd az édesítőszert. A vállalat szerint ezzel még inkább prémium termékeket tudnak majd előállítani, mert alapvetően a hagyományos cukor az egy olcsó alapanyag.

(Bloomberg)
Háromszoros a túljelentkezés az építőipari ingyenmilliókért
Frankfurti tőzsde
cimlap_naperomu1210
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház