rulett
Short

Egyre több szerencsejátékfüggő tiltatja ki magát a játéktermekből

MTI

 Az idei év első felében már százötvenen kértek önkorlátozást a Szerencsejáték Felügyeletnél, vagyis tiltatták ki magukat a játéktermekből - írja a Magyar Hírlap. Az érintettek jellemzően öt évig maradnának távol szenvedélyüktől.

A függőségben szenvedők 2016 óta tehetnek jelentős önkorlátozó nyilatkozatot. Ennek értelmében magukat tiltatják el egy vagy több játékfajtától vagy adott szervezőktől egy, három, esetleg öt évre. A Szerencsejáték Felügyelethez beérkezett nyilatkozatok alapján 2016-ban összesen hetvenhatan éltek a lehetőséggel, míg tavaly már kétszáztizennyolcan.

A Magyar Hírlap megszólaltatta Demetrovics Zsolt addiktológust, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) oktatóját, aki azt mondta: a játékszenvedély olyan betegség, amelynél rendkívül magas a visszaesés kockázata, és az önkorlátozás hasznos "mankó" lehet, amikor az érintett visszazuhanna. Ugyanakkor megjegyezte, hogy az önkitiltás önmagában nem elég. Összetett kezelésre van szükség, amelybe a gyógyszeres kúra és a pszichoterápia is beletartozik.    

Demetrovics Zsolt közölte, hogy az ELTE segélyvonalat működtet a szerencsejátékosoknak.

Ezt a 06 1/411-6778 számon lehet elérni.

koronavírus tőzsde
keleti vasút
erdogan merkel
koronavírus kína
forint191231
Népszerű