Előfizetői tartalom

Végre kiderült, hogy mit is gondolunk valójában a sokszínűségről

Portfolio
Vállalatunk elkötelezett a sokszínűség mellett, de a csapataink kevésbé – akár ezt is feltüntethetnék a cégek a honlapjukon egy új kutatás eredményei alapján, amely a Journal of Experimental Social Psychology (Kísérleti Szociálpszichológia Folyóirat) című folyóiratban jelent meg. Ebből világosan látszik, hogy miért olyan nehéz a szemléletváltás minden igyekezet ellenére.

Egyre több vállalat állítja magáról, hogy fontosnak tartja a sokszínűséget, a legtöbb cégnél mégis homogén a munkaerő-állomány, ráadásul a statisztikák szerint a tipikus manager továbbra is fehér férfi. Vagyis jelentős szakadék tátong a törekvések és a valóság között, a háttérben pedig pszichológiai okok állnak. A Bázeli Egyetem kutatócsapata 4 vizsgálattal arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés