Knightscope biztonsági robot.
Short

Csődöt mondott a robotzsaru: mérgesen rászólt a verekedést jelentő nőre, majd fütyörészve tovább gurult

Portfolio

Verekedés tört ki egy Los Angeles-i parkban. Cogo Guebara, egy járókelő, aki látta az eseményt, odafutott egy környéken járó automatizált robotrendőrhöz, hogy jelentse az incidenst. A HP RoboCop névre hallgató „robotzsaru” viszont rászólt Guebarára, hogy menjen az útjából, majd fütyörészve tovább gurult.

A szemtanú többször is megnyomta a vészhelyzetet jelző gombot az eszközön, viszont egyszer sem reagált a robot érdemben, csak tovább fütyörészett. Guebara végül telefonon jelentette az incidenst, de mire a rendőrök kiérkeztek, a verekedés véget ért; egy nőt súlyos fejsérüléssel szállítottak kórházba.

A Los Angeles-i rendőrség, amely évi 60-70 ezer dollárért bérli a robotokat, nyilatkozott az incidensről: azt mondták, az eszközök még tesztfázisban vannak és nincsenek közvetlenül bekötve a diszpécserhez, erre csak később kerül sor. A hívások most a robot üzemeltetőjéhez, a Knightscope-hoz mennek.

Június közepe óta teljesítenek szolgálatot Kaliforniában robotrendőrök, ez volt az első bűncselekmény, mellyel foglalkozniuk kellett volna. A robotrendőrök "tisztavatóján" nem esett egy szó sem arról, hogy ezek a tojás alakú eszközök lényegében semmire nem jók azon kívül, hogy figyelmeztetik a járókelőket, hogy ne szemeteljenek, hiába vannak ellátva egy vészjelző gombbal. 

A Knightscope robotjai utoljára egyébként akkor kerültek a hírekbe, amikor egy K5-ös biztonsági robotuk elkövette az első robot-öngyilkosságát, amikor belehajtott egy szökőkútba. 

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657