tesla model 3
Short

Ez történik, ha a Tesla Model 3 robotpilótájának útját állja egy medvecsalád

Portfolio

A Tesla-tulajdonosok rendszeresen töltenek fel különböző videókat az internetre, így tett Andrew Whittle is, aki az egyesült államokbeli Montanában, a Glacier Nemzeti Park közelében autózott, amikor az éjszaka közepén váratlanul összetalálkozott egy medvecsaláddal - írja a CleanTechnica.

Whittle beszámolója szerint a Tesla Model 3 Performance, amelynek volánjánál ült, a megengedett 50 mérföldes (durván 80 km/h) sebességgel haladt egyenesen az úton, aktív Autopilot rendszerrel. Whittle egyszer csak azt tapasztalta, hogy Teslája erőteljes fékezésbe kezd, majd ezt követően pillantotta csak meg a riadt medvecsaládot, egy anyamedvét és két bocsát. Az ütközést sikerült elkerülni, a jármű és az állatok között nagyobb távolság maradt.

Érdemes a videó kapcsán két dolgot is kiemelni:

  1. Az anyamedve borzasztóan bátran viselkedett, egyből visszafordult, hogy ha kell, testével védelmezze az úton maradt bocsát és egészen addig el sem mozdult, míg a Teslával hátra nem tolattak.
  2. A Tesla Model 3 Autopilot rendszere is nagyon jól vizsgázott, hiszen bizonyította, hogy nem csak az emberek, hanem az elé tévedő állatok életét is képes megvédeni.

A teljes videó itt tekinthető meg:

GettyImages-505440596
Veszélyben a K&H ügyfelei: itt a csalók új módszere
DLAPE20190501316
csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Frankfurti tőzsde
shutterstock_239067772
Népszerű