jeffbezos
Short

A saját iskolájában nem ismerték fel a világ leggazdagabb emberét

Portfolio
Lehet, hogy Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki felismeri, ha szembejön vele. Az Amazon alapítója a napokban egy, a cége által alapított középiskolában tett látogatást, amit videón is megörökítettek.

A videó ezúttal nem amiatt emlékezetes, ahogy Jeff Bezos bevonul, vagy amit a tanárral beszélget, hanem amiatt, hogy megörökítették, ahogy egy diák hátrafordul egyik társához, kétszer is és megkérdezi, hogy „Ki az a Jeff Bezos”.  Választ kapott rá a diák, de újonnan szerzett információ látszólag nem igazán nyűgözte le.

Állítólag a tanárnő szerint a 15 diákjából mindössze 3 ismerte fel Jeff Bezost a saját számítástechnikai iskolájában. De korábbi felmérések is azt bizonyítják, hogy a technológia szektor nagy vezetői kevésbé ismertek a teljes népesség körében, mint celebek vagy a többi közszereplő. A Morning Consult 2016-ban csinált egy felmérést arról, hogy mit gondolnak az emberek a technológia szektor vezérigazgatóiról. A válaszadók fele nyilatkozta azt, hogy nincs véleménye Jeff Bezosról vagy nem is hallott róla, Mark Zuckerbergnél, a Facebook alapítójánál ez 31 százalék volt, az Apple vezérigazgatója esetén 44 százalék, a Microsoftot vezető Satya Nadellánál pedig 59 százalék.

(Business Insider)

Címlapkép: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Népszerű