etherereum getty
Short

Feltette a házát és az összes megtakarítását kriptóra a családapa - milliárdosként szállt ki

Portfolio
Dan Conwaynek egy nap elege lett a munkájából. Fogta a családja összes megtakarított pénzét, majd ethereumot vett belőle. Miután pénzének 60%-át elbukta, jelzáloghitelt vett fel a házukra és még több ethereumot vásárolt. Bár egy pánikroham miatt kórházban is megfordult a kriptotréder, végül nemhogy nem lett katasztrófa a merész vállalkozás vége: Conway 13 millió dollárral (kb. 4 milliárd forint) szállt ki az öngyilkosnak tűnő befektetési történetből.

Dan Conway a Szilícium-völgy egyik startupjánál volt középvezető, de elege lett a bürokráciából, a menedzserekből és a „kamu vállalati kultúrából”; kiutat keresett. Megkérdezte a feleségétől, hogy felteheti-e a három gyerekes család 100 ezer dolláros megtakarítását egy kriptodeviza-ügyletre, a párja az elvetemült ötletre meglepő módon  igent mondott.

6933 ethereumot vett Conway, átlagosan 14 dolláros áron, de eleinte nem jött be az ügylet: 40 ezer dollárra esett vissza a virtuális devizacsomag értéke.

„Egy volatilisebb hét után a sürgősségin találtam magam, mert nem tudtam lélegezni. A doktor azt mondta, hogy pánikrohamom van” – mondta Conway.

Mindez nem rettentette el a volt irodai dolgozót a további fogadástól: 200 ezer dollárnyi jelzáloghitelt vett fel a lakására, majd még 16 750 ethereumot vett, átlagosan 11,21 dollárért.

Conway élete aztán sikeresen alakult, pedig minden adott volt ahhoz, hogy katasztrófa történjen: az ETH pár hónap alatt egészen 1000 dollárig szárnyalt.

A befektető kriptocsomagja 13 millió dollárt ért, amikor kiszállt, nem sokkal azelőtt, hogy a kriptopiac összeomlott 2018 elején (most egy ether 185,93 dollárt ér).

Conway visszafizette az adósságát, elutazott Afrikába és vett egy házat Írországban. Még mindig több millió dollár van a bankszámláján.

Összességében a kereskedő azt javasolja annak, aki azon gondolkozik, hogy utána csinálja, amit tett, hogy ne tegye:

Még mindig hiszek a kriptó visszatérésében, de nem javaslom senkinek, hogy lemásolja, amit én csináltam. Minden olyan sztorira, mint az enyém, száz olyan jut, hogy mindent elbukott az ember. Én is könnyen így járhattam volna

– mondta Conway.

(MarketWatch)

Címlapfotó: Jordan Mansfield/Getty Images

FrankfurtiTőzsde
végítéletórája
fertozes
paks
terézváros
ursula
Népszerű