Tépik a kriptodevizákat
Short

Elraboltak, megkínoztak és ki akartak végezni egy kriptopénz-gurut

Portfolio
Elraboltak és megkínoztak egy szingapúri kriptopénz-gurut Thaiföldön, majd váltságdíjat követeltek a szabadon engedéséért – írja a Coin Telegraph.

Mark Csengért egymillió szingapúri dollárnyi (kb. 740 ezer dollár) váltságdíjat követeltek az emberrablók bitcoinban, viszont miután csak 46 ezer dollárnyi bitcoint kaptak, ki akarták végezni.

Cseng állítólag lefegyverezte az emberrablókat és megszökött, ezután a rendőrség rövidesen elfogta a bűnözőket. A bűncselekményt a gyanú szerint Cseng üzleti partnere tervelte ki és egy thaiföldi színész is belekeveredett az ügybe, akinek a furgonján szállították a kriptogurut.

Cseng korábban egy bedőlt ICO-nál, az X Infinitynél dolgozott tanácsadóként, ide azután került, hogy 2018-ban kriptopénzekkel kezdett foglalkozni. Állítólag Cseng ellen is eljárás folyik, mivel engedély nélkül gyűjtött befektetőktől pénzt és egy részét, 220 ezer dollárt, a gyanú szerint le is nyúlta. Azt nem tudni, hogy az emberrablást ezzel az üggyel összefüggésben tervelték-e ki.

Nem ez az első eset, hogy egy kriptopénzes befektetőt elraboltak: 2017-ben Indiában egy bitcoin-kereskedőt, majd Ukrajnában egy kriptotőzsde vezetőjét tartották fogva váltságdíjért.

Frankfurti tőzsde
OTP fiók
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj