iroda konyha hűtő_getty_stock
Short

Így múlik el a világ dicsősége: felfüggesztette egyik vezető kötvénypiaci tréderét a Citi, mert ételt lopott az irodából

Portfolio
Fontos hír járta körbe a neves gazdasági portálokat: a Citigroup felfüggesztette munkájából egyik vezető kötvénypiaci tréderét, miután kiderült, hogy az illető ételt lopott az irodai konyhából - írja a Financial Times.

Paras Shah nagy hirtelenséggel hagyta ott a Citi Európáért, Közel-Keletért és Kínáért felelős vezető kötvénypiaci tréder pozícióját. Az ügyhöz közel álló négy forrás szerint mindez azért történt, mivel a bank felfüggesztette állásából azok után, hogy kiderült, ételt lopott az irodai kantinból.

A Twitteren már el is kezdték ezt a komoly ügyet keretbe foglalni (szögezzük azért le: ételt lopni nagyon csúnya dolog!):

Rivális brókerek és kötvénypiaci ügyletkötők szerint Shah nem távozhatott üres kézzel, minden bizonnyal egy hét számjegyű végkielégítést is hozzádobtak.

Egyre inkább terjed egyébként a trend, különösen a briteknél, hogy a legapróbb szabályszegéseket is súlyosan büntetik, főként, ha vezetőkről van szó. Voltak hasonló esetek máshol is.

  • A japán Mizuho Bank például azért rúgott ki egy londoni bankárt 2016-ban, mert ellopott kollégája biciklijéről egy 5 fontot érő alkatrészt.
  • A brit felügyelet 2014-ben azért tiltott el egy korábbi blackrockos vezetőt vezetői tisztségektől a brit pénzügyi szektorban, mivel kiderült, hogy notorikus bliccelő a vonaton.

Címlapkép: Getty Images

Koronavírus
Koronavírus
OTP
koronavírus coronavirus virus
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Népszerű