Balaton Sound safetyfirst
Short

Nemzetközi fesztiváldíjat nyert a Balaton Sound programja

Portfolio
A Balaton Sound fesztivál idén is folytatja a két éve létrehozott, tudatos és biztonságos fesztiválozásra buzdító Safety First programját - tájékoztatták a szervezők a Portfolio-t.

Az ötnapos fesztiválon átlagosan közel kétszázezer ember fordul meg, akik akár váratlan helyzetekben is találhatják magukat. A szórakozóhelyeken és a fesztiválokon felmerülő problémás esetek elkerülésére és a biztonság növelésére hozták létre két évvel ezelőtt a fesztivál szervezői a Safety First kezdeményezést. A program idén European Festival Awards (EFA) gáláján az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriájának fődíját is elnyerte.

A kampány célja, hogy a lehető legkevesebbre szorítsák a fesztiválokon előforduló egészségügyi, biztonsági, technikai problémákat. A programban 100 fős nemzetközi és magyar önkéntesekből álló csapat dolgozik, a rendezvény okostelefonos applikációjában pedig van egy olyan funkció, amellyel a látogatók közvetlenül is segítséget kérhetnek.

A tavalyi év újítása volt, hogy a program az önkénteseket tekintve is nemzetközivé nőtte ki magát, hiszen a csapat 15%-a külföldi volt. A segíteni vágyó fiatalok többek között Franciaországból, Belgiumból és Németországból érkeztek. A szervezők idén februártól várják az orvostan, nemzetvédelmi és pszichológia szakos hallgatók, illetve minden olyan fiatal jelentkezését, aki fogékony a téma iránt, Magyarországról és külföldről egyaránt.

Címlapkép: Balaton Sound

kórház
kórház
kórház getty
koronavírus 2020 03 14
Népszerű