nypd rendőrség
Short

"Én vagyok a főnök, úgyse bukok le" - gondolta a fiókvezető és egy vagyont nyúlt le ügyfelétől

Portfolio
Börtönbe küldik amerikai egy bankfiók fiókvezetőjét, amiért több százezer dollárt lopott el egy idős ügyféltől. A vezető úgy gondolta, hogy mivel ő a főnök, biztosan nem fog lebukni, de nem jött be a számítása.

A 28 éves fiókvezető, Montreal Holley három évet tölt a rácsok mögött, 2018 közepén nevezték ki a Montgomery Regions Bank egyik fiókjának vezetőjévé.

Alig pár hónappal kinevezése után 188 ezer dollárt (kb. 58,5 millió forint) utalt át egy idős ügyfél számlájáról egy másik banknál vezetett, saját számlájára. Az esettel kapcsolatos vizsgálat 2018 decemberében történt, a bűncselekmény áldozata meghalt, mire a nyomozói hatóságok felgöngyölítették az ügyet.

A bűncselekményt úgy követte el Holley, hogy ügyfele bizalmába férkőzött és azt hazudta neki, hogy személyesen kezeli majd a vagyonát. Ezután arra használta az ügyfél pénzét, hogy hiteleit törlessze belőle, illetve adott a pénzből a feleségének, a barátnőjének és a családtagjainak is. Összesen 315 ezer dollárral (kb. 98 millió forint) rövidítette meg ügyfelét a fiókvezető.

Miután lebukott, Holley 188 ezer dollárt visszautalt az ügyfélnek. A csalást azért követte el, mert úgy gondolta, hogy ha ő a fiókvezető, senki nem veszi majd észre a gyanús pénzmozgást az ügyfél számláján. A számítása végül nem jött be; 3 év letöltendő börtönbüntetést kapott, majd még 3 évig feltételesen lesz szabadlábon.

(WSFA12)

koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Népszerű