home office otthoni munka
Short

Home office-ban dolgozol? Ezt a 6 hibát kerüld el

Portfolio
A koronavírus terjedése miatt egyre több cég igyekszik megoldani, hogy munkavállalói otthonról dolgozhassanak, csakhogy az otthoni munkavégzés során számos hibát lehet elkövetni. Hat fontos tanácsot oszt meg a CNBC egy olyan férfitól, aki már 15 éve dolgozik otthonról.
  1. Ne dolgozz otthon pizsamában, bármennyire is vonzó az ötlet, érdemes úgy felkészülni egy munkanapra, mintha az irodába mennénk be, így hatékonyabb is lesz a munkavégzés
  2. Legyen a munkára kijelölt hely, de ez ne az ágy vagy a kanapé legyen, mert egyáltalán nem segíti a hatékony munkavégzést.
  3. Attól, hogy otthonról dolgozol, ne tűnj el, mindig jelezd, min dolgozol éppen a többieknek, hogy mindenki tudja, a másik épp mind dolgozik.
  4. Nem szabad elhanyagolni a mozgást, otthoni munkavégzés közben is figyelni kell arra, hogy felálljunk a monitortól bizonyos időközönként, a rendszeres testmozgásra és arra is, hogy megfelelően táplálkozzunk.
  5. Az otthoni munkavégzéshez szabályokat és határokat kell alkotni, mivel könnyen elragadhatják a figyelmet a személyes dolgok vagy családtagok. Ehhez például érdemes minden napra egy listát készíteni arról, mi a teendő, ez segíthet fókuszálni a munkára.
  6. Jó dolog a home office, de nem szabad készpénznek venni, egy idő után egyre nehezebbé válik fókuszáltnak maradni és a munkára koncentrálni, erre tudatosan kell figyelni.

(CNBC)

Címlapkép: Getty Images

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Drámai fordulat Amerikában - Sokan már a következő válságra készülnek?
szíria háború
shanghaikina
Népszerű