randi pár getty stock
Short

Koronavírus idején randiznál? A britek megmondták, hogy kell csinálni

Portfolio
Bizonyára van néhány olyan pár a világon, akiknek a koronavírus amiatt is rosszul jött, hogy így nem tudnak találkozni, randizni, ismerkedni egymással. A problémát a brit újságírók is fontosnak érzik, nem hiába kértek a kormánytól tanácsot erre. A kormány pedig válaszolt is.

Különösen megnehezíti most azok dolgát a koronavírus, akik éppen az elmúlt hetekben kezdtek összeismerkedni valakivel, vagy éppen olyan párokról van szó, akik bár együtt vannak, nem élnek még egy fedél alatt.

Az újságírók egy sajtótájékoztatón kérdezték meg Jenny Harriest, Anglia főorvos-helyettesét, mit tanácsol ezeknek a pároknak, főleg most, hogy a kormány mindenkinek azt tanácsolja, maradjon otthon.

A kijárási tilalmat hétfőn jelentette be a briteknél Boris Johnson miniszterelnök, annak érekében, hogy megfékezzék a koronavírus szigetországban is tapasztalt egyre gyorsabb ütemű terjedését.

A kormányzati tanácsadó Harries az újságírói kérdésekre azt válaszolta, hogy ideális esetben kerülniük kellene egymást a különböző háztartásokban élők, így azok a párok is, akik nem élnek együtt. Vagy: teszteljék kapcsolatuk erejét és költözzenek össze – tanácsolta.

 Végezetül még annyit mondott ezzel kapcsolatban Matt Hancock brit egészségügyi miniszter: hozd meg a döntésed és tarts ki mellette.

Címlapkép: Getty Images

koronavírus sakk
panelházak
fertőtlenítés koronavírus magyar
donald trump chad wolf
Népszerű