lamborghini huracán sportautó
Short

Méregdrága Lamborghinit vett az állami koronavírus-segélyből az élelmes vállalkozó

Portfolio
Egy floridai vállalkozó nem éppen cégének megmentésére használta fel azt az állami segítséget, melyet a PPP-program keretein belül osztott ki az amerikai kormány az ország kkv-szektorának. Úgy gondolta, sokkal jobb helyen lesz a pénz, ha vállalkozásának megmentése helyett inkább egy 318 ezer dolláros Lamborghini Huracán megvásárlására fordítja azt.

A PPP-program lényege az volt, hogy az állam kedvezményes hiteleket biztosított Amerika koronavírus miatt bajbajutott kkv-jainak annak érdekében, hogy azok a bérkiadásaikat fedezni tudják. David Hines a programon keresztül mintegy 4 millió dollárnyi hitelhez jutott, a pénz egy részét viszont egyszerűen elverte luxuscikkekre.

A 318 ezer dolláros olasz sportkocsi mellett még több ezer dollárt költött Hines ruhákra, ékszerekre és drága hotelekre is, majd ezekkel villogott Miami tengerpartjain.

Talán még meg is úszta volna Hines az egészet, ha nem üt el, majd hagy cserben egy gyalogost, miközben az új sportkocsijával száguldozik. A vállalkozót őrizetbe vette a rendőrség, majd a baleset okozása mellett csalás vádjával bíróság elé állították.

Hines azt hazudta a bankoknak, hogy több millió dollárnyi bért fizetett ki 2020 első negyedévében és a fizetések fenntartásának érdekében hitelre van szüksége. Valójában azonban a cégének szinte semmilyen bérkiadása nem volt ezen időszak alatt.

A négymillió dollár felvett hitelből egyébként még 3,46 millió dollárja maradt Hinesnek, egy centet sem fizetett vissza a felvett kölcsönből a bankoknak.

(MarketWatch)

arany
commerzbank shutter
donaldtrump
koronavirus usa
google
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
Népszerű