bp töltőállomás
Short

200 ezer dolláros kártérítést kapott a kirúgott dolgozó, aki hitleres mémet csinált a főnökéről

Portfolio
200 ezer ausztrál dollár (közel 42 millió forint) kártérítést ítélt meg az ausztrál munkaügyi bíróság a BP nevű olajcég dolgozójának, aki egy hitleres mémmel gúnyolta ki főnökét – írja a CNBC gazdasági hírportál.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Scott Traceyt tavaly rúgták ki a BP-től, aki a Bukásból kivágott, híres jelenettel gúnyolta ki főnökét, mely során Adolf Hitler őrjöngve szidja tábornokait, amiért azok nem tudnak hatékony védelmet támasztani Berlin ostromakor.

Tracey a videó feliratát kicserélte; a főnökének bértárgyaláshoz való hozzáállását igyekszik kiparodizálni benne. Azt nem tudni, hogy jutott vissza a videó a vezetőséghez, de Traceyt azért rúgták ki, mert etikátlannak találták, hogy nácikhoz hasonlítja őket. Tracey azzal védekezett eleinte, hogy nem is ő csinálta a videót, hanem a felesége, de a vezetőség erre válaszul azzal érvelt, hogy akkor is megsértette a cég belső szabályzatát azzal, hogy a videót megmutatta kollégáinak.

Tracey a munkaügyi hivatalnál feljelentette a céget, ahol eleinte elmeszelték, mondván, hogy a videó sértő és etikátlan. Az újratárgyaláson viszont megállapították, hogy a kirúgás mégsem volt fair, így

a BP-t arra kötelezték, hogy 177324,39 dollárnyi bért és bónuszt, valamint 24069,99 dollárnyi nyugdíjjárulékot fizessen ki Traceynek, illetve vegyék vissza a céghez.

orbanvarga
koronavírus orvos
varga
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu