thaiföld getty stock
Short

Van fölös 5 milliód és mindig Thaiföldön szerettél volna élni? Akkor itt a lehetőség!

Portfolio
 Öt évre szóló vízumot vehetsz magadnak Thaiföldön, ha van legalább 16 ezer dollárod, tehát mintegy 4,7 millió forintod. Ennyi az ára a legolcsóbb vízumnak az országban a külföldiek számára, a kezdeményezés Thailand Elite Card néven fut.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az ötéves vízum megújítható, az ára nagyjából 16 ezer dollár és 64 ezer dollár között mozog, a drágábbik végén az árban limuzinnal való furikázás, jachthasználat, egészségügyi ellátás és golflehetőség is van Thaiföld különböző szigetein.

Maga a program nem új, 17 éve van már ilyen lehetőség, de úgy tűnik, a koronavírus-válság sem csökkentett népszerűségéből. A program 2288 új vízumkérelmet prognosztizál a szeptemberrel záruló pénzügyi évben, 6,8%-kal többet, mint az előző évben, és az ebből származó bevétel is 7,7%-kal emelkedhet.

Úgy tűnik, aki egyszer már kipróbálta ezt a programot vagy Thaiföldön él, hosszú távon is maradni szeretne, mivel idén a vízumot kérelmező külföldiek 70%-a már az országban él.

A gyönyörű tájai mellett az ország azért is lehet vonzó célpont, mivel a koronavírusos esetek számát sikerült relatíve alacsonyan tartaniuk. A hivatalos adatok szerint nagyjából 3400 eset van az országban.

Jelenleg a kínaiak adják a programban résztvevők mintegy negyedét, de sok jelentkezőt várnak Hongkongból és Ausztráliából is, főleg jövőre, amikor terveik szerint a vírus miatti korlátozások megszűnnek.

Címlapkép: Getty Images

koronavírus
tesla
bikuci
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu