Előfizetői tartalom

Megjött a második hullám, visszatérhet a nyunyóka és a maszkszigor

Portfolio
Soha nem látott csúcsra, 292-re emelkedett a mai bejelentés szerint a koronavírus új fertőzöttjeinek a napi száma, "koronavírusnyelven" az esetszám. Bár a jelenség nagyon szomorú, néha a humoros oldalát is érdemes észre venni, ezért Short rovatunkban összegyűjtöttük az elmúlt hónapokban a mindennapjaink részévé vált szavakat és kifejezéseket, amelyek a második hullámban ismét használatban lehetnek, és amelyek között szép számmal akadnak viccesek is.

Egyelőre nem minden szó érvényes a második hullámra a szószedetből, a határzár például már visszatért, az idősek sávja a boltokban viszont még nem, és szerencsére a többlethalálozás sem igazán jellemző még. Müller Cecília nevét például sokan hosszú idő után ma olvashatták, hallhatták először. Mivel a szószedet korántsem teljes, Facebook-kommentben várjuk olvasóink...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés