saigon ho si minh város vietnam
Short

Használt óvszereket csomagoltak újra egy vietnami üzemben

Portfolio
Razziát tartott a vietnami rendőrség egy olyan üzemnél, melyről kiderült, hogy használt óvszereket csomagolnak újra és adnak el úgy, mintha azok újak lennének - írja a CBS News.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A hatóságok mintegy 320 ezer darab újrahasznosított, használt óvszert találtak az üzemben, azt nem tudni, hogy hány darabot adtak már el a használt gumikból gyanútlan áldozatoknak.

Az üzem Ho Si Minh-város (korábban Saigon) mellett működött, egy 34 éves hölgy volt a vállalatvezető, aki beismerő vallomást tett a rendőrségnek.

A több százezer használt óvszert egy ismeretlen férfitól vette. Az üzemben kimosták őket, majd összehajtották úgy, mintha azok újak lennének és újracsomagolták őket. A VTV állami hírtelevízióban képeket is mutattak be az üzemről.

A vietnami egészségügyi hivatal figyelmeztetést adott ki, melyben arra kérték az ország lakosait, hogy ha azt gyanítják, hogy hozzájutottak az üzemben újracsomagolt óvszerekhez, ne használják ezeket, mert extrém magas egészségügyi kockázatot jelentenek.

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu