azeri háború
Short

Durva videók kezdtek el szivárogni a napokban kirobbant háborúról

Portfolio
Nagyon úgy néz ki, hogy nyílt háború robbant ki Azerbajdzsán és Örményország közt, mindkét ország mozgósította haderejét és napok óta folyamatosak az összecsapások. Egyre több videó jelenik meg az interneten a két ország közti konfliktusról, amely úgy tűnik, folyamatosan eszkalálódik.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Már több száz sebesültje és közel 60 halálos áldozata lehet a vasárnap kirobban azeri-örmény konfliktusnak, amely a kvázi-autonóm, de hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozó Hegyi-Karabah régió miatt indult.

Örményország azzal vádolja Azerbajdzsánt, hogy a törökökkel együtt több hónapja tervezett hadjáratot hajtanak végre ellenük, nem csupán spontán konfliktusról van szó, míg Azerbajdzsán szerint az örmények kezdték az összecsapásokat. Nem kizárt, hogy az azeriek tényleg tervezett offenzívát hajtanak végre, július óta követel háborút és a Hegyi-Karabah régió irányításának visszaszerzéséért az azeri lakosság.

Azerbajdzsánt azzal is megvádolták az örmények, hogy török segítséggel Szíriából importáltak zsoldosokat, akik részt vesznek a harcokban, ezt persze az azeriek tagadják.

A konfliktusról egyre több videó kerül fel az internetre, javarészt az Azerbajdzsáni hadügyminisztérium jóvoltából.

A Warleaks alábbi videója többnyire a vasárnapi, hétfő délelőtti eseményeket összegzi, többek közt látható benne az, hogy az azeriek tüzérséggel és gránátvetőkkel támadják az örmény pozíciókat, majd az örmények megsemmisítenek több előre nyomuló azeri harcjárművet is. Azerbajdzsán egyébként tagadja, hogy páncélosokat vesztettek volna az offenzíva során. Érdemes megjegyezni, hogy az azeri katonák birtokában számos török felszerelési elem látható.

Az azerbajdzsáni harcjárművek megsemmisítéséről több videó is napvilágot látott:

Az alábbi, azeri védelmi minisztériumtól származó felvételen az látható, hogy Azerbajdzsán drónjai örmény tankokat pusztítanak.

Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium tegnap éjjel / ma hajnalban is tüzérséggel támadta az örmény állásokat, erről ők maguk tettek közzé videót.

Egy órája pedig egy újabb légi felvétel látott napvilágot, melyen Azerbajdzsán meg nem nevezett „ellenséges” tankokat semmisít meg.

Az előrenyomuló azeri katonák videofelvételeket készítettek a megölt örmény katonákról is, ezt túlzottan grafikus mivoltuk miatt nem szeretnénk közzétenni. Nagyon úgy néz ki, hogy a kezdeti veszteségek ellenére az azeriek stabilan nyomulnak előre, a céljuk kétség kívül az, hogy a Hegyi-Karabah régiót az ellenőrzésük alá vonják.

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu