repuloskaja
Short

Befellegzett a repülős ételeknek? Új megoldást eszelt ki egy légitársaság

MTI
Élelmiszeráruházakban kezdi árusítani a járatainak első osztályán kínált ételeket Finnország legnagyobb légitársasága, hogy dolgozóinak munkát, az utazást hiányoló embereknek pedig a repülés egy "falatnyi" élményét biztosítsa.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az állami kézben lévő vállalat közlése szerint a Taste of Finnair elnevezésű, kézzel készített termékeket csütörtöktől lehet megvásárolni. A Finnair Kitchen szerint a skandináv és ázsiai ízvilág kedvelőinek szánt készételek - úgy mint rénszarvasos húsgolyó, sarkvidéki szemling és terijakis marha japán módra - nagyjából 10 euróba (3600 forint) kerülnek.

Kimmo Sivonen, az ételeket forgalmazó K-Citymarket Tammisto üzletvezetője szerint a boltokba kerülő Finnair-ételek kevésbé sósak és fűszeresek, mint a fedélzeten kínált változatok, amelyeknek azért intenzívebb az íze, mert a nagy magasság tompítja az emberek ízérzékelését.

Az elviteles ételek forgalma drasztikusan megugrott Finnországban tavasz óta, miután a helyi munkaerő csaknem 60 százaléka otthonról kezdett dolgozni a koronavírus-járvány miatt.

A Finnair Kitchen alelnöke, Marika Nieminen szerint a légitársaság utasellátó egysége tavasz óta próbálja szélesíteni tevékenységét, miután a világ szinte összes légitársasága kénytelen volt törölni járatainak többségét. A Finnair hétezer alkalmazottjának nagy részét ideiglenesen elküldték.

A légitársaságok világszerte próbálnak munkát adni dolgozóiknak és igyekeznek kiaknázni az emberek repülési vágyát a koronavírus-járvány közepette. Az utasok választhatnak például "álutazásokat", amikor a repülőgép ugyanoda száll le, ahonnan elindult, de arra is van lehetőség, hogy csak eltöltsenek némi időt a fedélzeten ülve.

Címlapkép: Getty Images

orbán viktor parlament
Koronavírus
Az iráni külügyminisztert meghívták a Fehér Házba
A bankokat rettegésben tartó orosz hackerek valójában nem is oroszok
Egyre nagyobb bajban van Nagy-Britannia
nagorno karabakh
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu