sz-125 neva légvédelmi rakéta
Short

Légvédelmi rakétarendszerekkel seftelő ukrán fegyvercsempészeket füleltek le

Portfolio
Felderített az Ukrán Biztonsági Szervezet, az SzBU egy bűnözői hálózatot, akik Ukrajnán keresztül három darab Sz-125-ös légvédelmi rakétarendszert akartak importálni külföldre – szúrta ki az erről szóló tájékoztatást a Jogalappal.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A fegyverrendszereket egy védelmi iparban dolgozó vállalat képviselői szerezték be, akik úgy tüntették fel a sémát, mintha az ukrán haderő számára szerezték volna be az eszközöket. A rakétarendszerek azonban nem jutottak el a fegyveres erőkhöz, hanem egy kijevi garázsban tárolták őket azzal a céllal, hogy majd egy külföldi vevőnek tovább értékesítik őket.

Az SzBU nem nevezte meg a vállalatot, sem azt, hogy a cég vezetése tudott-e a svindliről vagy csak néhány élelmes alkalmazott próbált egy kis mellékeshez jutni. Azt sem tudni, hogy pontosan kinek szánták a rakétarendszereket, a Jogalappal viszont megjegyez annyit, hogy mostanában az Ukrszpecekszport nevű állami fegyverkereskedelmi vállalat több, felújított Sz-125-ös légvédelmi rendszert is eladott Törökországnak.

Az első Sz-125-ösök a ’60-as években jelentek meg a szovjet hadseregben, de még ma is használják őket a szír polgárháborúban és a Hegyi-Karabah konfliktusban.

A sémában résztvevőket csempészet és adóelkerülés vádjával állítják bíróság elé.

Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
strand tömeg víz balaton
MKB Fintechlab
terkep covid
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu