vihar balaton
Short

Rendkívüli időjárás, 20 fokos különbség az országon belül

Portfolio
A szombati figyelmeztetésnek megfelelően nem mindennapi időjárás jött el vasárnap. Az ország valósággal kettészakadt a betörő hidegfront következtében.

Szombat este zivatar, viharos szél és felhőszakadás miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra. A zivatar és a viharos szél miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A felhőszakadás veszélye miatt Budapest, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Ennek megfelelően vasárnap délelőtt, délben hidegfront érte el az országot. Az időkép beszámolója szerint a front alaposan

lehűtötte az ország északnyugati részét, eközben délen még nyárias az idő.

A front hatására rövid idő alatt 4-6, helyenként akár 7-8 fokot is visszaesett a hőmérséklet, az északnyugati szél pedig több helyen viharossá fokozódott. Kora délutánra már kicsivel több mint 21 fokos hőmérséklet-különbség alakult ki az ország (a portál által mért) leghidegebb és legmelegebb pontja között. Például a Nagy-Hideg-hegyen csak kevéssel volt 5 fok felett a hőmérséklet, addig Hódmezővásárhelyen nyárias 27 fokot mértek.

sandor1-lehules
Forrás: Időkép

Címlapkép: Vihar utáni naplemente a Balaton felett a fonyódi magaspart felől fényképezve 2021. április 20-án. Forrás: MTI/Varga György

európai bizottság brüsszel eu európai unió
eeszt időpont koronavírus oltás vakcina
varrás varrógép maszk koronavírus getty stock
new york_getty_stock
hadsereg katona tank getty stock
bill melinda gates getty editorial
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu