Psota Iren emlekpark latvanykep 3
Short

Új park épül Józsefvárosban

Portfolio
Zöld közösségi térrel bővül Józsefváros a Szigony utca és a Tömő utca találkozásánál a Corvin Innovation Campus irodafejlesztés keretében. Az irodaházat megvalósító Futureal ingatlanfejlesztő várhatóan őszre készül el a nemzet színésze, Psota Irén után elnevezett parkkal. Az épület körül futó Apáthy István utca pedig árnyas fasorral, kiszélesített járdákkal, valamint új lámpákkal frissíti fel a környéket.

A Corvin Sétány közvetlen közelében, a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca, valamint Balassa utca által határolt területen épül az újgenerációs Corvin Innovation Campus irodaház. A komplexum főbejáratánál valósítja meg a fejlesztő a több mint 1500 négyzetméteres emlékparkot, amit a Tömő utcában született nemzet színészéről, Psota Irénről neveznek el.

Psota Iren emlekpark latvanykep 1
Forrás: Futureal

A Psota Irén emlékparkot fákkal, trópusi faanyagból készült ülőhelyekkel, közösségi funkciókkal is megtöltik. A terület központi eleme egy vízjátékkal kialakított találkozóhely lesz. Az új emlékparkba színes növénytakarót, cserjéket és lombos fákat is telepítenek.

„Mind a Corvin Innovation Campus irodaházat, mint pedig a Psota Irén emlékparkot a fenntarthatóság jegyében alkotjuk meg, ezzel is hozzájárulva a zöld, élhető környezet kialakításához.” – hangsúlyozta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

Tatár Tibor, a június 10-ei Építőipar konferencián a

A Corvin Innovation Campus egyben a Corvin Sétány meghosszabbítását is jelenti, az Apáthy István utca ugyancsak megújul, árnyas fasorral szegélyezett kiszélesített járdát és modern lámpákat alakítanak ki a gyalogosok számára egészen a Tömő utcáig. A 30 ezer négyzetméteres ’A’ kategóriás irodaház fejlesztésének első üteme pedig várhatóan 2022 őszére, míg a második fázis 2023 harmadik negyedévére készül el.

Psota Iren emlekpark latvanykep 2
Forrás: Futureal
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
pleschinger gyula
frankfurt
balaton nyár hőség
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu