műhold
Short

Kirúgták az amerikai űrerők egyik parancsnokát, mert könyvet írt arról, hogy egyre több katona marxista

Portfolio
Menesztették az Egyesült Államok űrerőinek egyik parancsnokát, amiért könyvet írt arról, hogy szerinte egyre népszerűbb a marxizmus az amerikai katonák közt és egy podcaston is beszélt erről a megfigyeléséről - írja a CNN.

Matthew Lohmeier alparancsnok (lieutenant commander – ez kb. őrnagyi rendfokozatnak felel meg az amerikai haditengerészetben) a The Steve Gruber showban beszélt az új könyvéről, amely a marxizmus térnyerésével foglalkozik az amerikai haderőben. A címe nagyjából fedi a tartalmát: „Ellenállhatatlan forradalom: a marxizmus azon célja, hogy leuralja és eltörölje az amerikai haderőt” (Irresistible Revolution: Marxism's Goal of Conquest & the Unmaking of the American Military).

A podcasten elmondta: 10 hónapja tölt be parancsnoki tisztséget az űrerőkben, de olyan „narratívákkal” találkozott, amelyek „alapjaiban nem összeegyeztethetők azzal, ami Amerika volt és aminek lennie kellene.”

„Felismertem, hogy ezek a narratívák jellemüket tekintve marxisták” – mondta Lohmeier.

A podcasten rákérdeztek arra, hogy konkrétan mire gondol, erre a katonatiszt kifejtette: szerinte azt tanítják az amerikai katonáknak, hogy a rabszolgaság formálta meg az Egyesült Államok intézményrendszert, ez a nézet pedig „Amerika-ellenes.” Hozzátette: vannak, akik úgy látják, hogy az amerikai alkotmányba „belekódolták a fehér-felsőbbrendűséget” és mindenkit rasszistaként bélyegeznek meg, aki ezzel nem ért egyet.

A podcast megjelenése után azonnal menesztették Lohmeiert tisztségéből azzal az indokkal, hogy „elvesztették a bizalmat vezetői képességeiben.” Ezen kívül eljárást indítottak ellene, hogy kivizsgálják, összeegyeztethető-e könyvpublikációs tevékenysége katonai tisztségével. Az amerikai katonai szabályzat ugyanis tiltja, hogy pártpolitikai tevékenységet végezzenek a fegyveres erők tagjai.  

Címlapkép: Andrey Prokhorov via Getty

burn
forint bankjegy
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
pleschinger gyula
frankfurt
balaton nyár hőség
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu