barack obama
Short

Barack Obama: valósak az UFO-król szóló videók

Portfolio
Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke szerint valósak az azonosítatlan repülő tárgyakról (UFO) szóló, az amerikai haditengerészet által készített videók, viszont nem tudja, mi van rajtuk és nincs Amerikának egy „titkos, idegeneket és az űrhajóikat tartalmazó raktára” – írja a New York Post.

A volt elnök a The Late Late Shown beszélt James Cordennel, akinek azt mondta, hogy „nem mondhat el mindent az űrlényekről élőben.” Mivel egy humoristával beszélt, nem világos, hogy viccelt-e ezzel a kijelentéssel, viszont utána több olyan állítást is tett, amelyeket már biztosan nem viccnek szánt.

Obama azt mondta, hogy amikor elnök lett, megkérdezte a releváns tisztségviselőket, hogy van-e az Egyesült Államoknak egy titkos raktárja, ahol űrlényeket és az űrhajóikat tárolják, rövidesen azt a választ kapta, hogy nincsen.

Azt viszont elismerte, hogy valóban léteznek felvételek azonosítatlan repülő objektumokról (UFO), melyekről nem tudja Amerika, hogy pontosan mit ábrázolnak.

Nem tudjuk megmondani, hogy mozogtak és az irányuk… nem volt könnyen megmagyarázható

– mondta Obama.

Hozzátette: vizsgálja Amerika a jelenségeket, de jelenleg „nincs semmi, amit jelenteni tudna.”

A Pentagon tavaly áprilisban tett közzé három videót, melyeken azonosítatlan repülő objektumok – UFO-k vagy UAP-ok – láthatók. A videókat 2004-ben és 2015-ben készítették. A felvételek miatt tavaly augusztusban a Kongresszus hathónapos határidőt adott a védelmi minisztériumnak, hogy minden információt tegyenek közzé az UFO-észlelésekről. A jelentés hamarosan elkészül, várhatóan júniusban teszik közzé.

Az „UFO” vagy „UAP” szó nem feltétlen jelent egy idegen civilizációból származó űrhajót, ahogy ez a köznyelvben használatos. Könnyen lehet, hogy egy külföldi ország fegyverkísérleti projektjét észlelték az amerikai tengerészek, de sok más magyarázat is lehetséges az anomáliákra.

Címlapkép: Scott Olson/Getty Images

GettyImages-1227909102
gyerek_oltás_vakcina_maszk_koronavírus
bét
audi Palkovics László
GettyImages-668600179
védettségi igazolvány koronavírus covid-19
orrfújás koronavírus indiai variáns delta
hitel
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu