kim dzsongun
Short

Medencés jachton bulizik Kim Dzsongun, miközben Észak-Korea népe éhezik

Portfolio
Kim Dzsongun vélhetően átépített medencés jachtján nyaral, miközben az észak-koreai polgárok nagy része élelmiszerhiánnyal és a koronavírus-járvány hatásaival küzd – írja az NK Newsra hivatkozva a New York Post.

Az észak-koreai diktátor gyakorlatilag egy úszó vidámparkkal rendelkezik a tengerparton fekvő Vonszan városában, a körülbelül 80 méteres jachton ugyanis a medencén kívül csúszdák is vannak.

Kim vélhetően itt töltötte az idejét, amikor hosszú időre eltűnt a nyilvánosság elől.

A hajó egyébként éppen a közelmúltban esett át egy komolyabb fejlesztésen, amelynek keretein belül többemeletes előcsarnokát is kibővítették.

Kim júniusban jelent meg hosszabb kihagyás után a nyilvánosság előtt, azonban májusban készült felvételekhez képest jóval soványabb volt. Egyik szereplése alkalmával kitért arra is, hogy a „feszes” élelmiszerellátási helyzettel szükséges lesz kezdeni valamit Észak-Koreában, amelyet a koronavírus-világjárvány és a tavalyi tájfunok okoztak az országban.

Észak-Koreában hivatalosan nem volt egyetlen koronavírusos beteg sem, de komoly járványügyi megelőző és korlátozó lépéseket tettek az országban.

Címlapkép forrása: Pyeongyang Press Corps/Pool/Getty Images

75 éves a forint 5 forintos érme mnb
GettyImages-1211246429 (13)
németország nyugdíj_getty
zöld ingatlan
vakcina
maszk_GettyImages-1214207063
pfizervakcina
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu