elon musk
Short

Beszólt Joe Bidennek Elon Musk

Portfolio
Elon Musk látszólag megsértődött azon, hogy Joe Biden elnök nem szólt semmit az Inspiration4 történelmi sikeréről. A Twitterre írt ki egy posztot, melyben az amerikai vezető állítólagos aluszékonyságával viccelődik.

Biztonságosan az Atlanti-óceánba ereszkedett ejtőernyőkkel szombat este a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat kizárólag amatőr űrhajósokat szállító Crew Dragon űrhajója, befejezve a háromnapos, Föld körüli missziót, amelyet Inspiration4-nek neveztek el. Ezzel a SpaceX gyakorlatilag történelmi áttörést ért el, amely forradalmasíthatja az űrturisztikát az eseményt figyelő elemzők szerint. A misszió bevételeiből 50 millió dollárt egy gyerekkórháznak adományozott Elon Musk.

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke nem kommentálta semmilyen formában az eseményt, ami feltűnt sokaknak a közösségi médiában. Egy felhasználó meg is kérdezte Twitteren Elon Muskot, hogy mi lehtett az oka annak, hogy az elnök nem szólalt meg az eseményről, melyre a feltaláló azt válaszolta, hogy

még alszik.

Joe Bident politikai ellenfelei gyakran vádolják azzal, hogy aluszékony, a napokban Benjámin Netanjahu, Izrael volt miniszterelnöke állította róla azt, hogy elaludt egy Naftáli Bennett izraeli miniszterelnökkel való egyeztetés során. Donald Trump volt amerikai elnök „Álmos Joe-nak” csúfolta Joe Bident elnökválasztási kampánya során.

A SpaceX missziója kapcsán több politikus, a NASA, illetve a „rivális” űrkutatási guruk, mint Jeff Bezos is gratuláltak Elon Musknak.

Címlapkép: Hannibal Hanschke-Pool/Getty Images

world trade center new york terrortámadás forrás getty stock
Novi facebook alkalmazás kriptopénz stablecoin
FrankfurtiTőzsde
Paks II
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu