baji balázs
Short

Baji Balázs visszavonul

MTI
Portfolio
Bejelentette visszavonulását Baji Balázs Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes gátfutó.

A 32 éves atléta kedden este Facebook-oldalán közölte döntését, hozzátéve, hogy nem szakad el a sportágtól, hanem a "pályán kívülről" próbálja majd viszonozni az atlétikának mindazt, amit kapott tőle.    

"Elérkeztem az aktív versenyzői pályafutásom végéhez, amivel egy gyönyörű korszakot zárok le az életemben. Nehéz szavakba önteni mindazt, amit érzek, egy biztos, hálával tartozom az atlétikának és annak a rengeteg embernek, aki segítette végig az utamat" - írta a BHSE sportolója.   

A gátak ugyan kikerülnek előlem, de az atlétikában még rengeteg feladat vár rám

- fogalmaz a videója végén. 

Baji Balázs a 2016-os amszterdami szabadtéri Eb-n nyert ezüstöt 110 méter gáton, egy évvel később pedig a londoni vb-n lett harmadik. A 2017-es év különösen kedves lehet a számára, mivel háromszor javította meg az országos csúcsot,  akkor július 4-én a Gyulai Memorialon elért 13.15 másodperces eredményével pedig jelenleg is tartja a táv rekordját.    

Az állatorvosként végzett vágtázó karrierje során két olimpián szerepelt, 2012-ben Londonban az előfutamban kiesett, a 2016-os riói játékokon viszont az elődöntőig jutott.    

Pályafutásában 2019 februárjában következett be törés, amikor súlyos sérülést szenvedett, a térdét és combját is műteni kellett, majd felépülését csonthártyagyulladás hátráltatta. Egy évvel később vissza tudott térni, de korábbi formáját később sem nyerte vissza, igaz, az idei toruni fedett pályás Eb-n elődöntős volt 60 méter gáton, de a tokiói olimpiára nem tudta kvalifikálni magát.    

"Baji Balázs döntésére nem visszavonulásként tekintek, mert a sportágat nem hagyja el, és biztos vagyok benne, hogy sokat fog még tenni a magyar atlétikáért és a 2023-as budapesti világbajnokságért. Le a kalappal Balázs páratlan teljesítménye és pályafutása előtt és nagyon örülök, hogy a csapat tagja marad, és együtt dolgozhatunk ezért a szép sportágért!" - fogalmazott Gyulai Miklós elnök a magyar szövetség honlapján.

Baji Balázs 2017-ben részt vett a Portfolio Sikerklubjának beszélgetésén, az akkori videó itt nézhető vissza:

Címlapkép: Baji Balázs a 110 méteres férfi gátfutás döntőjének rajtja előtt a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2020. augusztus 19-én. Forrás: MTI/Vasvári Tamás

minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu