mako japán hercegnő forrás getty editorial
Short

Lemond egymillió dolláros juttatásáról a hercegnő, hogy feleségül mehessen közrendű jegyeséhez

Portfolio
Mako japán hercegnő lemond egymillió dollárnak megfelelő juttatásáról és egyben hercegnői címéről azért, hogy feleségül mehessen főiskolai volt szaktársához – írja a CNN.

Japánban még mindig él a hagyomány, miszerint egy hercegnő és egy közrendű házassága csak úgy tartható meg, ha a hercegnő cserébe lemond hercegnői státuszáról (ugyanez érvényes az uralkodó család többi tagjára is).

A pár 2017-ben jelentette be jegyességét, de a házasság azóta is húzódott, állításuk szerint azért, mert több időre volt szükségük átgondolni és megtervezni közös jövőjüket. A 29 éves hercegnő, aki egyébként Akihito uralkodó unokája, még a főiskolai évek alatt ismerte meg párját.

A hercegnői címről való lemondás együtt járna egy egyszeri kifizetéssel is, de a helyi média szerint Mako hercegnő hajlandó lemondani a 150 millió jen, tehát mintegy 1,35 millió dollárnyi összegről, mivel nagyon sok támadás érte azért, hogy egy közrendű személyhez kíván feleségül menni.

Az NHK média szerint az esküvő dátumát októberben tehetik közzé. Úgy tudni, hogy a pár az Egyesült Államokban fog majd élni.

Címlapkép: Kyodo News Stills via Getty Images

shutterstock új lakás
infláció
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu