Előfizetői tartalom

Itt az új, magyar megoldás az őrülten dráguló és hiányzó fenyő épületfa kiváltására

Portfolio
Az építőanyag-árak robbanásszerű drágulását a családi kassza éppúgy megérzi, akár a nemzetgazdaság. Ezen belül is kiemelkedik a csaknem száz százalékban importból származó fenyő alapanyagok áremelkedése és beszerzési nehézségei, amelyek kritikus függőséget okoznak az építőiparban. A Soproni Egyetem tervezett kutatásának fő célkitűzése ennek a kitettségnek a csökkentése: az import fenyő helyettesítése hazai, minőségben egyenrangú lombosfa-alapanyaggal, például nyárfával.

Az elmúlt években a hazai építőipar nagyon dinamikus fejlődésen ment át, a növekedés következménye az építőiparban használt faanyag iránti kereslet erősödése. A bővülés ütemét jól érzékelteti a gerenda- és készházak szegmensében bekövetkezett változás: részarányuk az összes épített lakóépületre vetítve az elmúlt tíz évben megduplázódott, mára eléri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés