Előfizetői tartalom

Kim Dzsongun megoldotta az éhezést: „egyetek kevesebbet!”

Portfolio
Észak-Korea éhezik, mióta a koronavírus-válság miatt lezárták a kínai határt, Phenjanból most egy olyan felszólítást intézett a lakossághoz a KNDK kormánya, melyben arra kérik a lakosságot, hogy egyenek kevesebbet és inkább raktározzák el az élelmet, mert 2025-ig aligha nyitják meg újra a kereskedelmi forgalmat Kínával.

A Radio Free Asia tudósítása szerint Észak-Korea lakossága már elkeseredett állapotban van, a felhívásra pedig csak még nagyobb lett a letargia. Mivel már most is alig jut a lakosság élelemhez, egyszerűen nincs mit elraktározni, az erre való felszólítás tehát egyszerűen értelmetlen.  „Már most is vészes az élelmezési helyzet az országban, az emberek nem jutnak megfelelő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés