Észak-Korea komoly feltételt szabott az atommentesítésért cserébe
Short

Kim Dzsongun megoldotta az éhezést: „egyetek kevesebbet!”

Portfolio
Észak-Korea éhezik, mióta a koronavírus-válság miatt lezárták a kínai határt, Phenjanból most egy olyan felszólítást intézett a lakossághoz a KNDK kormánya, melyben arra kérik a lakosságot, hogy egyenek kevesebbet és inkább raktározzák el az élelmet, mert 2025-ig aligha nyitják meg újra a kereskedelmi forgalmat Kínával.

A Radio Free Asia tudósítása szerint Észak-Korea lakossága már elkeseredett állapotban van, a felhívásra pedig csak még nagyobb lett a letargia. Mivel már most is alig jut a lakosság élelemhez, egyszerűen nincs mit elraktározni, az erre való felszólítás tehát egyszerűen értelmetlen.

 „Már most is vészes az élelmezési helyzet az országban, az emberek nem jutnak megfelelő mennyiségű élelemhez. Ha a hatóságok azt mondják nekik, hogy egyenek kevesebbet és raktározzák el az élelmiszert 2025-ig…. egyszerűen tehetetlenek, csak keseregni tudnak” – mondta a hírügynökségnek egy meg nem nevezett lakos a határ menti Szinuidzsuból.

Az elmúlt hónapokban egyébként Kim Dzsongun is lefogyott, elemzők szerint inkább szolidaritásból, mintsem azért, mert nem jutott elég élelemhez.

(Yahoo News nyomán)

séf étterem szakács főzés
schiphol
repülés légitársaság boeing dreamliner utazás naplemente repülő
Amerika Kína sakk stockfotó
Népszerű
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu