Előfizetői tartalom

Egyetlen kép, ami mindent elmond az Ukrajnában tomboló egyenruha-káoszról

Portfolio
Nem véletlen, hogy az ukrajnai háború során mindkét fél színes ruha- és ragasztószalagokkal jelöli magát, jelentősen rontva ezzel a terepszínű ruhák rejtőképességeit. Az oroszok és az ukránok által használt katonai ruházat és kiegészítők alapján ugyanis sok esetben lehetetlen megállapítani egyik vagy másik harcoló alakulat hovatartozását, ami különösen sok problémát okozott a háború első napjai során. Most viszont kikerült egy kép a közösségi médiába, mely kapcsán talán kijelenthető: sikerült kimaxolni az ukrajnai egyenruha-káoszt.

Az ukrajnai háborúban az ukrán fél sárga, zöld és kék, az orosz fél fehér és piros szalagokat használ az azonosításhoz, melyeket felszerelésükön, ruházatukon helyeznek el. Ennek az az oka, hogy bár az orosz reguláris erők egyenruhája egy zöldes, EMR nevű rejtőmintán alapul, az ukránoké pedig egy sárgás, MM-14 nevű mintán, az irreguláris erők, különleges alakulatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés