Előfizetői tartalom

"Melyik bolygó ez?" - Videón az Amerikát riadóra kényszerítő kémléggömb

Portfolio
A Reuters közölte a napokban riadalmat keltő, Amerikai Egyesült Államok felett átrepülő kínai kémléggömbről készült felvételeket. Az amerikai polgárok a Holdhoz viszonyították az égbolton feltűnő eszközt, az egyik szemtanú pedig azt ismételgette: "Melyik bolygó ez?". A kémléggömb megihlette a Twitterezőket, annak feltűnését a Star Wars egyik legendás jelenetéhez hasonlítják.

Az Egyesült Államok kormánya észlelt és nyomon követ egy nagy magasságban repülő megfigyelő ballont, amely jelenleg az Egyesült Államok kontinentális része felett tartózkodik - közölte csütörtökön Patrick Ryder dandártábornok, a Pentagon szóvivője. Az amerikaiak mozgósították a vadászgépeket, de a katonai vezetők azt tanácsolták Joe Biden elnöknek, hogy ne lője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés