mentőhelikopter
Short

Magyar mentőalakulatok indultak a katasztrófa sújtotta afrikai országba

MTI
A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Budapest Mentőszervezet és az Életjel Mentőcsoport 46 emberrel és három kutyával indul útnak az árvíz sújtotta Líbiába a magyar kormány támogatásával - közölte Külgazdasági és Külügyminisztérium csütörtökön.

Azbej Tristan államtitkár azt írta, Magyarország kormánya a Hungary Helps - Magyarország segít programon keresztül 14 millió forint értékben támogatja a kiutazó csapatokat, a Magyar Honvédség pedig a kiutazásukban nyújt segítséget.

Az államtitkár felidézte: Líbiát hétfőn olyan vihar érte, amely Derna kikötővárosában áttörte a várost a tengertől elválasztó gátakat, a beáramló tenger pedig egész kerületeket sodort el. Eddig legkevesebb hatezer halálos áldozatról tudni, de tízezer eltűnt embert keresnek, egyre csökkenő reménnyel.

A kiutazó mentőcsapatok küldetésének célja ezúttal is az életmentés, "mi pedig törekszünk minden lehetséges módon segíteni őket, hogy nekikezdhessenek a munkának" - írta Azbej Tristan.

A címlapkép illusztráció, forrása: rbkomar via Getty Images

teherhajók fekete-tenger
hőség stressz ipar meleg gyár raktár
egyiptom piramisok
maggiore tó olaszország
ukrajna-lengyelorszag-szlovakia-csehorszag
eso-zivatar-idojaras-magyarorszagon-milyen-idojaras-lesz-ma-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-varhato-esernyo-sarga-riasztas-sarga-figyelmeztetes-sarga-veszelyjelzes
niger
Népszerű
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu