Milliárdokkal akarta megrövidíteni a volt felesége Oroszország egyik leggazdagabb emberét, nem sikerült
Short

Milliárdokkal akarta megrövidíteni a volt felesége Oroszország egyik leggazdagabb emberét, nem sikerült

Portfolio
Vlagyimir Potanyin sikeresen fellebbezett a brit Legfelsőbb Bíróságon volt felesége Nornickel-részvényekre vonatkozó igénye ellen, ám az ügy még nem zárult le.

A legfrissebb jogi fejlemények szerint Vlagyimir Potanyin, az orosz üzleti élet egyik meghatározó alakja és egyben Oroszország második leggazdagabb embere (Andrej Melnicsenko orosz-emirátusi milliárdos vállalkozó mögött), sikeresen fellebbezett volt felesége, Natalija Potanyina követelése ellen, amely a Nornickel bányavállalatban lévő részesedésének jelentős részére irányult. A győzelem ellenére a jogi csata még nem ért véget, hiszen az ügy további tárgyalásra kerül.

Vlagyimir Potanyin, Oroszország egyik leggazdagabb embere és a Norilsk Nickel vezérigazgatója, az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósághoz fordult annak érdekében, hogy az angol jogrendszer keretein belül elutasíttassa volt házastársa ambiciózus válókeresetét. Natalija Potanyina a válásukat követően pénzügyi kompenzációt igényelt, amelynek összege akár férje Nornickel-részvényekből származó haszonélvezeti jogának 50%-át is elérhette volna - beleértve a 2014 óta kifizetett osztalékokat és egy Oroszországban található ingatlant.

Potanyin jogi képviselete arra hivatkozott, hogy a házaspár házassága alatt nem voltak jelentős kapcsolataik Nagy-Britanniával. Emellett kiemelték azt is, hogy Natalija Potanyina már több tízmillió dollárnyi összeget nyert meg az oroszországi válóperek során.

A Legfelsőbb Bíróság döntése szoros, három-kettő arányú többséggel született meg. A bírák úgy találták, hogy egy alacsonyabb rangú bíróság helytelenül alkalmazta a jogi tesztet akkor, amikor eredetileg lehetővé tette Natalija Potanyina számára, hogy Nagy-Britanniában érvényesítse pénzügyi követelését - melyet korábban mintegy 9 milliárd dollár értékűre becsültek.

A döntés ellenére a Legfelsőbb Bíróság visszaadta az ügyet a Fellebbviteli Bíróságnak. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy tovább vizsgálják és rendezzenek olyan kérdéseket, amelyek még 2021-ben - amikor először engedélyezték az ügy folytatását - nem kerültek tisztázásra.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

HitelesAndrás

Pénzügyi tudatosság gyermekszemmel

Egy pénzügyi csoportban beszélgetés bontakozott ki, hogy a gyermekeket mikor és milyen mélyen kell bevonni a pénzkezelésbe, illetve mikor kell felhívni a figyelmüket a befektetés fontosságára&

KonyhaKontrolling

Ez védi a megtakarításod!

Az internetes beszélgetéseimben rendre belefutok, hogy az emberek nem tudják, hogy mire jó a betétvédelem, mire a befektetővédelem. Pedig nagyon fontos megérteni ezeket a koncepciókat, mert a koc

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?