FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

Heim megmondta, hol lehetne új különadó

Portfolio
Az adózás szempontjából jó irányba megy az ország, a kormány társadalompolitikai beavatkozása kifejezetten előnyös - értékelte a kormány eddigi gazdaságpolitikáját Heim Péter az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán. A Századvég Gazdaságkutató elnöke azonban hozzátette: hiányolja az oktatási rendszerbe történő hatékonyabb beavatkozást és ezzel kapcsolatban javaslatot is megfogalmazott a műsorban. A jegybank növekedési hitelprogramjának kiterjesztését is javasolja a közgazdász és komoly átalakulásra számít a magyar bankszektorban. A 2014-es költségvetés szerinte rendben van, sőt még 150 milliárdos mozgástere is lehet a kormánynak idén, amit akár el is tud költeni.

Az oktatás fejlesztése nem az igazi Adózás szempontjából jó irányba megy az ország. A jövedelemadókat csökkenti, a fogyasztást terhelő adókat emeli a kormány. A megtakarítási rátát ez elméletileg emeli, ennek pedig előbb-utóbb hatása lesz a beruházási rátára - magyarázta a közgazdász. Arról is beszélt a szakértő, hogy a kormány társadalompolitikai beavatkozása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés