Előfizetői tartalom

Lázáréknak lépniük kell az EU-források ügyében

Portfolio
Több, augusztus, illetve szeptember végi határidővel ellátott feladatot kapott Orbán Viktor kormányfőtől a mai Magyar Közlöny alapján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, illetve a Nemzeti Fejlesztési Miniszter az európai uniós fejlesztési programokkal - különös tekintettel a kifizetésekkel, a nagyprojektekkel, a Partnerségi Megállapodással és a 2014-2020 programozási időszak eljárásrendjével - összefüggő intézkedésekről. A lépések egyrészt azt célozzák, hogy a kormány korábbi ígéretével összhangban valóban ne vesszünk egyetlen fillért se a 2007-2013 közötti uniós támogatási keretből, másrészt az uniós nagyprojektek körül minden rendben menjen, harmadrészt a most induló 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusra a megfelelően fel tudjon készülni a magyar intézményrendszer. A tegnapi kormányrendeletből kiderül, hogy a kormány részéről nincs akadálya az Európai Bizottsággal a következő 7 éves uniós támogatási ciklus kereteit rögzítő ún. Partnerségi Megállapodás átdolgozott verziójának brüsszeli kiküldésére.

A Magyar Közlöny 2014/107. száma szerint a tegnapi kormányhatározat alapján az alábbi feladatokat szabták az egyes minisztereknek. A Kormány: Felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy készítsen előterjesztést a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság számára a 2007-2013 programozási időszak operatív programjaiban még szükséges többletkötelezettség-vállalás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés