Előfizetői tartalom

Seszták minisztersége óta 18 NFM-es vezető távozott (2.)

Portfolio
A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból az új kormány megalakulása óta 18 vezető beosztású munkatársnak kellett távoznia - jelezte a tárca az Index kérdésére. A minisztérium szerint a távozások a pályázati rendszer áprilistól életbe lépett változásaival függtek össze és az ilyen mértékű fluktuáció átlagosnak mondható. Az NFM cikkünk megjelenése után az alábbiak mellett azt hangsúlyozta, hogy "Az új kormány megalakulása után a nemzeti fejlesztési miniszter feladat- és hatásköre is módosult. A feladatátadás és -átvétel óhatatlanul személyi változásokkal jár együtt. Az elmúlt hónapokban 18 vezető beosztású munkatárs távozott a tárcától, közülük kilencen a kormányzati szerkezetátalakítás egyenes következményeként ma már más minisztériumokban dolgozik."

Az Index forrásai szerint a nyári hónapokban annyira súlyos vezetőhiánnyal küzdött a fejlesztési minisztérium, hogy még a Fidesz parlamenti képviselőitől is kértek informális segítséget az új, megfelelő képzettségű emberek felkutatásához. A sajtó arról már júniusban beszámolt, hogy az új kormány megalakulása utáni első hetekben rögtön öt helyettes államtitkárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés