Előfizetői tartalom

Vállalkozók, figyelem! - Itt a fontos pályázati információk

Portfolio
Az élelmiszeripari feldolgozás támogatásában az Európai Unióban példátlan eredményt sikerült elérnie a magyar tárgyalódelegációnak a 2014-2020-as ciklusra vonatkozóan, a kkv-knak visszatérítendő támogatásokra kell felkészülnie, a szálláshely- és wellness fejlesztéseknél pedig kizárólag ilyen konstrukciókban juthatnak pénzhez a pályázók - többek között ezekről beszélt az 52. MKT Közgazdász Vándorgyűlés keretében tartott előadásában Dányi Gábor. A Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára jelezte, hogy a tárca arra törekszik: október második felében be tudják nyújtani a végleges Operatív Programokat a Bizottságnak, és azokat fogadja el Brüsszel az év végéig. Ebből következően tehát ősszel lehet már néhány pályázati felhívás (elfogadott OP-k nélkül is), de mivel ezeknél a magyar költségvetés futja a kockázatot, így az igazi "pályázati roham" majd csak téltől várható. A Dányi által elmondottakból az is következik, hogy eldőlhetett a Lázár-Tarlós csörteként jelentkező vita, hiszen alig lehetett feljebb tornászni a központi régiónak szánt forráskeretet, így a nagy közlekedésfejlesztési beruházások forrása továbbra is kérdéses. A csörte hátteréről a napokban már írtunk:

Kapcsolódó cikkünk2014.09.03Így jön ki az az óriási összeg, amit Lázár mondottA Vándorgyűlés EU-forrás felhasználási szekciójáról szóló előző beszámolónk:Kapcsolódó cikkünk2014.09.05Már 1100 milliárdot közelít az idei uniós kifizetések összege Dányi Gábor előadásában a minap a Bizottsággal aláírt Partnerségi Megállapodáshoz vezető utat, illetve a főbb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái