Előfizetői tartalom

Bejelentették: így változik meg a magyar pályázati rendszer!

Portfolio
Nagy újdonságot nem tartalmaz az elmúlt hetekben hangoztatottakhoz képest, de így egyben leírva még nem jelentette be a Miniszterelnökség azokat a legfontosabb paraméreteket, amelyek mentén megváltozik majd a pályázati rendszer a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban. Mindezt Csepreghy Nándor helyettes államtitkár egy tegnap esti közleménye tartalmazza, amely többek között kiemeli az elektronikus pályázás előnyeit, illetve a kiírások megjelenésétől a legalább 30 napos benyújtásig való "esélykiegyenlítő" rendszert. Azt is rögzíti a közlemény, hogy az önerő problémát és a garanciavállalásból fakadó nehézségeket hogyan kívánja enyhíteni az új rendszer. Ebben az új rendszerben egyébként - az állami körnek írt pályázatokon kívül - megmaradnak az eddigi pályázatírás eddigi módszerei, igaz az elszámolható költségek köre az ismert mértékek szerint jelentősen csökkenni fog. Az e hétre ígért 9 új pályázatról, annak várható kiírásáról azonban nincs szó a közleményben, illetve a kormány hivatalos pályázati oldalán sem láthatók a péntek reggeli állapot szerint.

Az "Egyszerűbb lesz az uniós pályázati rendszer" című közlemény főbb elemeit az alábbiakban közöljük: A jövőben csak elektronikus formában lehet majd pályázni, és a megújuló elektronikus felületen követni lehet majd a teljes pályázati életcikluson keresztül az ügyintézési folyamatot. Csökken a pályázathoz beadandó dokumentumok száma, például az adóhatósági...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái