Előfizetői tartalom

Szép összeget küldött nekünk nyár óta Brüsszel

Portfolio
Szeptemberben 130 milliárd forintnyi nettó EU-transzfer érkezett az Európai Uniótól Magyarországra, így június vége óta, azaz a harmadik negyedévben összesen 438 milliárd forintot utalt át a Magyar Államkincstár különböző számláira Brüsszel - derült ki a ma közzétett szeptemberi fizetési mérleg statisztikából. A harmadik negyedévi nettó EU-transzfer a tavalyi negyedik negyedév óta a legintenzívebb, és idén az első kilenc hónap összesített adata már 1060 milliárd forintot tesz ki, ami 130 milliárddal több, mint az előző év azonos időszakának adata.

Az MNB júniusban tért át a havi szintű fizetési mérleg statisztika közzétételére az aktuális negyedévet érintően, így ma a szeptemberi adatokat ismerhettük meg, amelyek ismeretében már az egész harmadik negyedévi előzetes számokat is tudjuk. Szeptemberben a nettó EU-transzferek összesen 129,8 milliárd forintot tettek ki, ami a negyedéven belül a legalacsonyabb számot jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés