Uniós források

Ma 61 milliárd forintnyi gazdaságfejlesztési pályázat nyílik meg

Portfolio
Az októberben bejelentett, már a 2020-as keretprogramba tartozó 9 pályázat közül ma további három kapcsán nyílik meg a beadási lehetőség összesen 61,7 milliárd forint keret mellett. A legnagyobb, 50 milliárd forintos ezek közül a szennyvíz-elvezetéssel, tisztítással és kezeléssel összefüggő keret, míg a legkisebb egy olyan kiírás, amelyre csak az EMMI háttérintézménye pályázhat. Az alábbiakban összegyűjtöttük a ma élessé vált kiírások legfontosabb jellemzőit.
A múlt héten megnyílt, a kkv-k által nagyon várt kapacitásbővítő és egyéb pályázatok további részletei:KEHOP-3.2.1-14 - Szennyvíz-elvezetés és -tisztítás, szennyvízkezelés
 • Beadási határidő: 2015-12-31.
 • Pályázati keretösszeg: 50 milliárd forint
 • Támogatás intenzitás: nincs megadva
 • Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás
 • A támogatás célja: A konstrukció általános célja a 91/271/EGK irányelvnek, valamint a Csatlakozási Szerződésben vállalt kötelezettségnek megfelelően, a 2000 LE (lakosegyenérték) feletti agglomerációk csatornázási feladatainak, szennyvízkezelésének, korszerű iszapkezelésének és hasznosításának, valamint a folyékony hulladék szennyvíztisztító telepi elhelyezésének támogatása.
 • A kedvezményezettek köre: A 2003. évi uniós csatlakozási szerződésben rögzített egyes derogációkkal összefüggő kötelezettségek teljesítésére irányuló projektek Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében történő megvalósításának feltételeiről szóló, 1477/2014. (VIII. 27.) Korm. határozat 1. sz. mellékletében nevesített támogatást igénylők.

KEHOP-3.1.1-14 - Ivóvízminőség-javító projektek megvalósítása
 • Beadási határidő: 2015-12-31.
 • pályázati keretösszeg: 8,7 milliárd forint
 • Támogatás intenzitás: 90%
 • Támogatás formája: vissza nem térítendő
 • A támogatás célja: A lakosság egészséges ivóvízzel való ellátása, ahol az ivóvíz az OKI (Országos Környezetegészségi Intézet) szakvéleménye alapján nem felel meg a 98/83/EK irányelv vízminőségi derogációs paramétereinek, illetve a hatályos 201/2001. (X.25.) Korm. rendeletben 1. sz. mellékletének B) pontjában rögzített derogációs határértékeknek.
 • A kedvezményezettek köre: A 2003. évi uniós csatlakozási szerződésben rögzített egyes derogációkkal összefüggő kötelezettségek teljesítésére irányuló projektek Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében történő megvalósításának feltételeiről szóló, 1477/2014. (VIII. 27.) Korm. határozat 1. sz. mellékletében nevesített támogatást igénylők.
EFOP-3.3.1-14 - Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok
 • Beadási határidő: 2015-01-30.
 • Maximum igényelhető összeg (keretösszeg): 2,5 milliárd forint
 • Támogatás intenzitás: 100%
 • Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás
 • A támogatás célja: A kiemelt projekt alapvető célja, hogy lehetőséget adjon az ellátórendszerben dolgozó, OKJ előtti (régi típusú képzési rendszer keretében szerzett) szakképesítéssel rendelkező, többségében 40 év feletti szakdolgozók számára az OKJ-s szakképesítés megszerzésére, így szakmai előmenetel biztosítására az élethosszig tartó tanulás jegyében.
 • A programba kapcsolódási lehetőség a képzésben résztvevő egyéni érdekein túl, az egészségügyi ellátórendszerre is pozitív hatást gyakorol. A megfelelő számú és megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező humánerőforrás javítani képes az egészségügyi ellátás színvonalát, a biztonságos beteg ellátást, javul a beteg egészségi állapota, csökkenhet a kórházi ápolási napok száma, a kvalifikált munkaerő biztosításával pedig változhat az egészségügyi ellátórendszer társadalmi megítélése.
 • A kedvezményezettek köre: A Kormány által kijelölendő, alábbi feltételeknek megfelelő szervezet nyújthat be projektjavaslatot: a gazdasági szervezetek gazdálkodási forma szerinti besorolásáról, a statisztikai számjel elemeiről és nómenklatúráiról szóló 21/2012. (IV.16.) KIM rendelet szerinti GFO - 312 központi költségvetési szerv besorolású EMMI háttérintézmény
Koronavírus
Volkswagen
Koronavírus
OTP
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes