Előfizetői tartalom

Fordított áfa a munkaügyben: akár 35 milliárd is jöhet a büdzsébe

MTI
Portfolio
A piac tisztulását várják az atipikus HR szolgáltatók attól a tegnap elfogadott kormánypárti adólépéstől, amely a fordított áfafizetést kiterjeszti a munkaerő-kölcsönzésre és az iskolaszövetkezetekre is. A szabályváltoztatás kormányzati számítások szerint akár 30-35 milliárd forintos plusz bevételt is hozhat az áfa-elkerülési kiskapuk bezárása miatt, ami bőven kompenzálja a netadó bevezetésétől remélt 20 milliárd forintos bevétel elmaradását. A szabályváltozás jelentőségét mutatja, hogy a munkaerő-kölcsönzési szektorban 130 ezren, míg diákmunkában 100 ezren dolgoznak.

Kapcsolódó cikkünk2014.11.18Megszavazták: így adózunk jövőre (3.)A netadó 20-at visz, a fordított áfa 35-öt hoz Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke még a parlamenti döntés előtt azt hangsúlyozta, hogy a módosítás bezárja a szektorban az áfamegkerülést lehetővé tevő kiskaput, így . Számításai szerint jelenleg ezeken területeken 30-35 milliárd forint áfa nem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái