Előfizetői tartalom

Elküldtük Brüsszelnek az ezermilliárdos anyagokat

MTI
|
Portfolio
Az e hét hétfőre kitűzött határidőig a Széchenyi 2020 keretprogramhoz kapcsolódó tíz Operatív Programból nyolcat sikerült benyújtania a magyar tárcáknak az Európai Bizottság felé, a két fennmaradó programot később juttatják el a testületnek - jelezte a magyar pályázati rendszer szempontjából fontos eseményt az MTI-nek a Miniszterelnökség. Amint az alábbi táblázatból láthatjuk: a jelenlegi 305-ös euróárfolyammal számolva ez 7600 milliárd forintnál is több fejlesztéspolitikai forrás sorsát meghatározó jelentőségű esemény. Igaz amíg ezekre nem bólint rá Brüsszel, addig nem tud megindulni nagy tételben az uniós pályázatok meghirdetése.

Fontos dátumon vagyunk túl Az uniós források felhasználásának koordinálásáért felelős tárca felől az elmúlt hetekben többször is elhangzott, hogy a november 17.-i dátum azért fontos, mert ha eddig sikerül elküldeni a bizottsági kéréseket is figyelembe vevő végleges anyagokat a Brüsszel felé, akkor jó esély van arra, hogy az Európai Bizottság ezeket még idén év...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái