Előfizetői tartalom

Romlik a jövedelmezőségük, de derűsek az európai családi vállalkozások

Portfolio
Az európai GDP 9 százalékát lefedő családi vállalkozások 70 százaléka pozitív kilátásokról számolt be a következő fél évre vonatkozóan, ugyanakkor csaknem a választ adók felét aggasztja a cége jövedelmezőségének romlása - többek között ez derül ki a KPMG és a European Family Business által közösen végzett "European Family Business Barometer" című felmérésből. A tavaly december és idén június után most újra elvégzett kutatás arra is rámutatott, hogy a tehetségekért folytatott harc a megkérdezettek 42 százaléka szerint égető probléma a cégek számára.

Az idén szeptember 15. és október 20. közötti felmérésben 878 válaszadó szerepe, akik 70 százalékának pozitív kilátásai vannak a következő fél évre vonatkozóan. Ennek ellenére a jövedelmezőség visszaesése egyre többeket aggaszt: tavaly decemberhez képest 9 százalékkal (47 százalékra) nőtt azon válaszadók száma, akik ezt a problémát tartják a legnagyobb kihívásnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés