Uniós források

Erre a két magyar cégre felfigyelt a világ!

Portfolio
Két magyar kkv-t - az ipari képfeldolgozó rendszereket fejlesztő Falcon-Vision Zrt.-t és az egészségesebb növényeket célzó projekttel pályázó QuantisLabs Kft.-t - is kiválasztottak az Európai Unió nagy kutatás-fejlesztési keretprogram KKV Eszköz második fázisának nyertesei között - közölte pénteken a magyar szempontból is fontos hírt Európai Bizottság. Közben az is örömteli, hogy másik két magyar kkv egyenként 50 ezer eurót nyert a KKV Eszköz első fázisában, hogy megvalósítási tanulmányukat professzionális módon elkészítsék.
Rendkívül erős mezőnyben nyert a két magyar cég

A két említett magyar cég a Horizont 2020 keretprogram ún. KKV Eszköz pályázatának második fázisában nyert, így összesen legfeljebb 2,5 millió euró értékben valósíthatnak meg innovatív tevékenységeket, illetve fejleszthetik tovább üzleti tervüket. Magyar cégek a KKV Eszköz második fázisában most először nyertek, így úttörőnek számítanak a közvetlen brüsszeli beadású pályázati rendszerben. Mivel a második fázis eredményei rendkívül erős nemzetközi mezőnyben alakulnak ki (10%-os a sikerarány, ld. lent), így nyugodtan mondhatjuk, hogy világszinten is jelentős a két magyar cég sikere.

Amint az alábbi grafikonon látható, a régiós országok közül a lengyelek is két céggel képviseltetik magukat a nyertesek között, a szlovének és az észtek 3-3 kkv-val diadalmaskodtak. A nagyobb EU-tagok közül az íreknél 4, a németeknél és a svédeknél 6-6 kkv nyert összesen jóval nagyobb összegeket. A legnagyobb forrást ebben a fázisban a brit, francia és holland kkv-k kötik le, de közben a legtöbb nyertes kkv a spanyoloknál látható.

Erre a két magyar cégre felfigyelt a világ!
Az Európai Bizottság összesítése szerint a KKV eszköz második fázisában 785 kkv indult (580 projektjavaslattal), és mivel közülük összesen csak 78 nyertes kkv lett, így 10%-os sikerarányról beszélhetünk. Az értékelési "lécet" egyébként a 785 kkv közül csak 132 ugrotta meg és közülük 59% lett a tényleges nyertes (78 darab). A nyertesek legfeljebb 2,5 millió eurót (az egészségügyi projekteknél legfeljebb 5 milliót) kapnak a demonstrációs projektjük elkészítésére, és mellé még egy legfeljebb 12 napos üzletfejlesztési tanácsadási csomagot is.

Az első fázisban is újabb szép magyar eredmények születtek

Az Európai Bizottság pénteken a KKV Eszköz első fázisának azon eredményeit is nyilvánosságra hozta, amelyek a szeptember 24-i beadási határidő alapján alakultak ki. Erre a fázisra összesen 1944 darab projektjavaslat érkezett, ebből 237-et tartott részletes értékelésre érdemesnek a Bizottság és összesen 199 kkv nyert (178 projekttel) egyenként 50 ezer eurót a megvalósítási tanulmánya részletes kidolgozására. Ehhez 3-3 napos üzletfejlesztési tanácsadást is igénybe vehetnek.

A KKV Eszköz első fázisának, második beadási határideje kapcsán a legtöbb kkv az olaszoknál (36 db) és a spanyoloknál (31 db) nyert, de a britek és a németek is szépen teljesítettek (19, ill. 15 kkv nyert). A két nyertes magyar kkv a kunfehértói Kation Europa Bt. (amelynek az Egyesült Államokban is céges érdekeltsége), illetve budapesti Atractor Kft. lett. Mellettük 5-5 észt és portugál nyertes cég lett, de a belgáknál és a görögöknél is "csak" 2-2 nyertesről beszélhetünk. A cseheknél 1 kkv nyert, a lengyeleknél viszont egy sem.

A két beadási határidő során kialakult nyertesek darabszáma összesítve az alábbi grafikonon látszik jól, azaz a spanyolok, olaszok és britek "taroltak", Magyarország a középső harmad végén látható, a csehek és a lengyelek pedig a rangsor végén láthatók.

Erre a két magyar cégre felfigyelt a világ!
Így állunk most

Mivel nyáron már 3 másik kkv is nyert 50-50 ezer eurót a megvalósítási tanulmányára (első fázis), a most pénteki eredményhirdetésen pedig 2 cég az első, 2 pedig a második fázisban diadalmaskodott, így összességében már 7 magyar kkv nyert a Horizont 2020 keretprogram KKV Eszközében.A három nyertes magyar kkv közül az egyik vezetőjével készített interjúnk:Az EU szintjén a most nyilvánosságra hozott eredmények szerint az első fázisban 199, a másodikban 78 nyertes kkv-ról beszélhetünk, akik összesen 117 millió eurót nyertek, így a KKV Eszköz 3 milliárd eurós, 2020-ig szóló teljes keretösszegéből jelenleg már 125 millió eurónál tart a forrásfelhasználás.
Orbán Viktor Prága
GettyImages-1174045407
Budapest ingatlanpiac lakások madártávlat
Névtelen tervválság forint
GettyImages-1187738330
eromu
K_EPA20190122208
GettyImages-1175389290
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
utepites bulgaria unios projekt 1500