Előfizetői tartalom

Csepreghy: több százmilliárdnyi uniós forrás forog kockán

Portfolio
A tegnapi ülésen elfogadta kormány azt a cselekvési tervet, amely azt célozza, hogy Magyarország az idei év végéig minden, a 2007-2013-as uniós költségvetési ciklusra megítélt forrást le tudjon hívni, az erről szóló rendelet pedig órákon belül megjelenhet a Magyar Közlönyben - jelezte ma déli sajtótájékoztatóján Csepreghy Nándor. A Miniszterelnökség Fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott, hogy "több százmilliárd forintról beszélhetünk, ami kockán foroghat", de a kormány elvi döntése szerint inkább a források túlvállalása következzen be a magyar költségvetés kockázatára, mint hogy a nekünk járó uniós támogatásból akárcsak egy centet is bent hagyjunk a közös kasszában.

A szerdai kormányülés előtt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter már jelezte, hogy elfogadásra kerül a "nagy haditerv", amely azt célozza, hogy a 2007-2013-as uniós forrásokat teljes egészében le tudja hívni a kormány. A mai bejelentések a tegnapi ülésen született döntéseket foglalják össze.Kapcsolódó cikkünk2015.01.20Lázár: holnap fogadjuk el a "nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés